• beta-v2-cut1_10
    • Proiectare de constructii civile si industriale.
    • Dirigentie de santier.
    • Evaluare risc incendii.
    • Avize si autorizatii P.S.I.
    • Scenarii de securitate la incendiu.
    • Planuri de interventie P.S.I.
  • beta-v2_10-1

    Proiectare de constructii civile si industriale.

    Beta Proiect este o companie cu o vasta experienta in domeniul proiectarii constructiilor civile si industriale ce va ofera servicii de proiectare asistata si consultanta in constructii pentru beneficiari, investitori, antreprenori si proiectanti.

    Serviciile de specialitate Beta Proiect sunt asigurate de o echipa de ingineri cu un inal nivel profesional avand toate specializarile cerute: rezistenta, instalatii electrice, termice, de apa, canalizare, gaze, atestati pentru executarea unor [...]

  • beta-v2-10-3

    Dirigentie de santier

    Beta Proiect dispune de personal autorizat de catre Inspectoratul de Stat in Constructii - I.S.C. conform Procedurii de autorizare a Dirigintilor de santier, aprobata prin Ordinul Inspectorului General de Stat Nr. 595/06.aug.2007, pentru urmarirea executiei lucrarilor de constructie prin diriginte de santier (inspector de santier).

    Pe langa caracterul obligatoriu al contractarii unui diriginte de santier in desfasurarea lucrarilor de constructii exista si o serie de avantaje pe care investitorul [...]

  • beta-v2-10-3

    Evaluare risc incendii.

    Evaluarea si identificarea riscului de incendiu este obligatorie pentru toti operatorii economici si se realizeaza prin procesul de estimare si cuantificare a riscului asociat unui sistem, denumit risc de incendiu existent, determinat pe baza probabilitatii de producere a incendiului si a consecintelor evenimentului respectiv, precum si de comparare a acestuia cu un nivel limita prestabilit  [...]

  • beta-v2-10-3

    Avize si autorizatii P.S.I.

    Echipa Beta Proiect  ofera consultanta pentru autorizarea societatilor in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor, in conformitate cu Normelor metodologice de avizare si autorizare (Ordin MAI 80/06.05.2009)  [...]

  • beta-v2-10-3

    Scenarii de securitate la incendiu. Planuri de interventie P.S.I.

    Scenariul de securitate la incendiu este parte integranta a documentatiei tehnice a constructiilor, instalatiilor sau amenajarilor si  sintetizeaza regulile si masurile de aparare impotriva incendiilor stabilite prin documentatiile tehnice de proiectare/executie elaborate.

    Planuri de interventie/evacuare in caz de incendiu sunt documente obligatorii pentru toti agentii economici [...]

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Evaluarea si identificarea riscului de incendiu este obligatorie pentru toti operatorii economici si se realizeaza prin procesul de estimare si cuantificare a riscului asociat unui sistem, denumit risc de incendiu existent, determinat pe baza probabilitatii de producere a incendiului si a consecintelor evenimentului respectiv, precum si de comparare a acestuia cu un nivel limita prestabilit.


Evaluarea riscului de incendiu reprezinta procesul de apreciere si stabilire a nivelurilor de risc de incendiu (pentru cladiri civile), respectiv a categoriilor de pericol de incendiu (pentru constructii de productie si depozitare), in anumite imprejurari, in acelasi timp si spatiu, pe baza unor parametri stabiliti prin metodologie.

Echipa Beta Proiect ofera consultanta pentru avizarea/autorizarea  privind securitatea la incendiu, in conformitate cu Normele metodologice de avizare si autorizare (Ordin MAI 3/06.01.2011).


Specialistii Beta Proiect elaboreaza documentatiile necesare pentru emiterea:

  • Avizului de securitate la incendiu solicitate prin certificatele de urbanism in vederea emiterii autorizatiei de construire.
  • Avizului de securitate la incendiu pentru schimbarile de destinatie si modernizarile la constructiile si amenajarile existente care, potrivit legii, nu necesita autorizatii de construire.
  • Avizului de securitate la incendiu pentru amplasarea constructiilor in interiorul parcelelor si asigurarea posibilitatilor de acces la drumurile publice, in conformitate cu prevederile Regulamentului general sau regulamentelor locale de urbanism.
  • Autorizatiei de securitate la incendiu ce se emite dupa efectuarea receptiei la terminarea lucrarilor, la darea in exploatare a constructiilor sau amenajarilor noi; pentru schimbarile de destinatie la constructii si amenajari care nu necesita autorizatie de construire, autorizatiile de securitate la incendiu se emit la darea in exploatare a constructiilor sau amenajarilor.

 

Scenariul de securitate la incendiu este parte integranta a documentatiei tehnice a constructiilor, instalatiilor sau amenajarilor si  sintetizeaza regulile si masurile de aparare impotriva incendiilor stabilite prin documentatiile tehnice de proiectare/executie elaborate.


Scenariul de securitate la incendiu la incendiu descrie calitativ evolutia unui incendiu in timp, identificand evenimentele-cheie care il caracterizeaza si il diferentiaza de alte incendii posibile intr-o incinta si estimeaza actiunile ce trebuie intreprinse in caz de incendiu pentru indeplinirea cerintei esentiale de securitate la incendiu.

Planuri de interventie/evacuare in caz de incendiu sunt documente obligatorii pentru toti agentii economici, care se prelucreaza angajatilor unitatii si se vor elabora tinand seama de fiecare constructie, instalatie tehnologica sau platforma de depozitare.


Intocmirea planului de interventie, in conformitate cu O.M.A.I 163/28.02.2007 este obligatorie deoarece asigura desfasurarea in conditii de operativitate si eficienta a operatiunilor de interventie in caz de urgenta.